Motto

onsdag 27. august 2008

Norges største leselystaksjon for ungdom

tXt-aksjonen 2008: Den andre siden er i gang!


Alle elever og lærere som deltar i aksjonen får en pocketbok til odel og eie, med et bredt utvalg av smakebiter fra faglitteratur, skjønnlitteratur, bildebøker og tegneserier.

I tillegg er det laget en liten film knyttet til pocketboken. Denne filmen legger grunnlaget for konkurransen, som er ment å gi elevene ekstra motivasjon for å lese bøkene. Årets film er laget av unge filmtalenter fra Mediefabrikken i samarbeid med stjerneregissørene Roar Uthaug og Katarina Launing, bl.a. kjent fra “Fritt vilt”.

Kortfilmen er i skrekkfilmsjangeren, hvor fem karakterer fra fem ulike tekster fra årets samling er valgt ut. Gjennom situasjonene som oppstår skal elevene gjette seg til hvilke tekster de er hentet fra. Det kan være lurt å se videoen når dere starter aksjonen, slik at elevene får en idé om hva de skal se etter i tekstene for å kunne løse oppgavene.

I sentrum for aksjonen står lesegleden. Lesingen av tekstheftet skal ikke følges opp av analyseoppgaver eller fokus på elevenes prestasjoner. Møt tekstene uten forpliktelser! Drøfting av formverk, tema, motiv og budskap kan spares til andre anledninger.

Pocketboken finnes også tilgjengelig som lydbok. Den er i mp3-format og kan også spilles av i Daisy-spillere.

Svarfristen for konkurransen er 1. desember. Dere kan sende inn klassesvar og enkeltsvar. Mer info: http://txt.no/index.php?option=com_content&task=view&id=797&Itemid=590

God leselyst!!

Ingen kommentarer:

Bloggarkiv